Автономните трактори могат да превърнат земеделиета в работа на бюро

CNH Industrial представи самостоятелно понятие трактор в Farm покаже напредъка на 2016 в Айова през последната седмица на август. Тези самостоятелно шофиране трактори ще бъдат в състояние да работи денонощно, а също и осигуряване на наблюдение на данни в реално време. Фермерите ще програмират тракторите да изпълнява конкретни задачи. След това, вместо да се потеше в областта, те биха могли да са склонни да добитък или дори да седне в климатизиран офис и наблюдение на тракторите от таблет или компютър. По същество, автоматизирано оборудване може да се превърне земеделие в часа работа.

За създаване на робот трактора, CNH Industrial, базираната във Великобритания компания, която е специализирана в селскостопански машини и други капиталови стоки, партнира с Юта технология фирма автономни решения Incorporated. Оценка на разходите за автономните трактори не са били разкрити още.

трактори концептуални са оборудвани с пълен наблюдение и възприятие пакет, който включва радар, LIDAR, сензори и видеокамери. Тези характеристики позволяват на превозните средства, за да се избегнат пречките, така че те не трябва да ограден от хора и животни. Ако нещо (или някой) неочаквано пресича пътя на трактора, тя веднага ще спре, а стопанинът ще бъдат информирани. Фермерът ще могат да се използват на борда на камерите, за да разследва препятствието и решава как да отговори. Например, ако един Tumbleweed удари в пътя, фермерът може да заповяда на трактора, за да го игнорира и продължи напред. Ако препятствието напуска зоната на наблюдение, а след това на трактора може или да остане още докато супервайзор го инструктира да продължи, или ако е бил програмиран за повече автоматизация, тракторът може просто да подновите работа.

Future земеделие
Това може да бъде бъдещето на селското стопанство. (На снимката: CNH Industrial)

Гледайки напред, CNH планира да доразвие системите за наблюдение и възприятие да се даде възможност на по-подробна обработка на данни, така че по-сложни задачи могат да бъдат автоматизирани. В бъдеще подобни автономни технологии могат да бъдат разширени до всички селскостопанска техника, включително комбайни, зърно транспорт, както и за подкрепа на превозни средства.

Показателите за самостоятелно шофиране ще помогне на фермерите да намалят трудовите часа, но има и огромен потенциал за мониторинг на данните. Както трактори стават все по-модерни, земеделските производители могат да събират ценна информация за почвата и посевите условия, които ще им помогнат да се вземат решения за оптимално отглеждане практики. Още по-добре, тракторът може да направи свои собствени решения, като например автоматично преместване в друга област, в отговор на климатичните условия.

Всяка нова технология, която прави работата по-ефективно ще се повиши безпокойство за това дали човешките работници ще бъдат заменени от машини. Ние се протегна към компанията, за да попитам дали селскостопански работници трябва да се страхуват, че роботизираните трактори ще крадат работните си места. Говорител на CNH Industrial отговори:

Автономните трактори няма да крадат работни места от човека земеделски производители, по-скоро те ще помогнат на земеделските производители да се възползват максимално от идеални прозорци, за да се повиши тяхната производителност. Това е от особено значение, когато засаждане – като земеделски производител ще бъде в състояние да работи по 24 часа на ден, за да получите повече от семето в земята на идеалното време. Освен това, те позволяват на ферми, за да се преодолее недостигът на квалифицирана работна ръка по време на тези ключови прозорци.

Автономните трактори трябва да се счита за допълнение към фермата – те не си разменят селскостопански работници, по-скоро те се даде възможност на фермера да използва оптимално тези кратки прозорци и им се даде възможност да се преразпределят своите служители с добавена стойност и задачи. Като такива, тези автономни машини ще позволят на фермерите да подобрят своята производителност и ефективност на работа. Трябва също да се отбележи, че по-голямата част от земеделските стопани време и селскостопански работници прекарват на задачи в момента, не е свързана с дейности, които са разработени автономни трактори, за да завършите.

Един коментар към “Автономните трактори могат да превърнат земеделиета в работа на бюро”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *