Транспортни оператори на машини

Операторите на движещи се машинни използването на материали машини за транспортиране на различни обекти. Някои оператори се движат строителни материали около строителни обекти или изкопани земни от мината. Други се движат стоки около един склад или върху контейнерни кораби.

Материал движещи се машинни оператори обикновено правят следното:

Настройте и инспектира движи оборудване материал
Контролно оборудване с лостове, колела, или педали
Преместете материал съгласно план или график
Записвайте на материала те се движат и когато те се движат
Направете малки ремонти на оборудването им
В складовете, повечето оператори материал движещ машини използват мотокари и транспортни ленти. Безжични сензори и етикети, които са все по-често се използват, за да следите на стоки, което позволява на операторите да ги локализират по-бързо. Някои оператори също проверяват стоки за щети. Тези оператори обикновено работят в тясно сътрудничество с ръчни работници и материални хамали.

Много оператори работят за подземни и повърхностни минните компании. Те помагат да се копае или да изложи на мината, премахване на земята и скалата, и добиват въглища, руда и други добиват материали.

В строителството, материални движещи Машинни оператори премахват земята, за да свободно пространство за сгради. Някои работят на строителната площадка за цялата дължина на строителния проект. Например, някои материали, които се движат Машинни оператори помагат да се изгради многоетажна сгради от транспортиране на материали за работниците далеч над нивото на земята.

Всички материални движещи Машинни оператори са отговорни за безопасното функциониране на оборудването им или превозно средство.

Транспортни оператори и търгове контролират конвейерни системи, които се движат материали за автоматична колан. Те се движат материали от и до места като складови помещения, превозни средства и строителни обекти. Те следят сензори на конвейера за регулиране на скоростта, с която се движи на конвейерната лента. Операторите могат да определят маршрута материали вземат заедно конвейер базирани на доставка на поръчки.

Крейн и оператори кула използват кула и кабелна техника, за да се вдигне и да се премести материали, машини, или други тежки предмети. От една контролна станция, операторите могат да разширят и да се приберат хоризонтални рамена, въртят надстройката, и по-ниски и повишаване на куки, прикрепени към кабели в края на техния кран или кула. Операторите обикновено се ръководят от други работници на земята с помощта на сигнали с ръце или гласови сигнали чрез радио. Повечето кранисти и кула работят на строителни обекти или големи пристанища, където те товарят и разтоварват товари. Някои оператори работят в желязо и стомана мелници.

оператори земесмукачни разкопките пътища. Те работят оборудване на водата за отстраняване на пясък, чакъл, или скала от пристанища или езера. Премахването на тези материали помага за предотвратяване на ерозията и поддържане на плавателни водни пътища, и позволява по-големи кораби да използват повече пристанища. Драгиране също се използва за да помогне за възстановяване на влажните зони и поддържане на плажове.

Изкопаване и натоварване на машината и драглайни оператори използват машини, оборудвани с лъжички или лопати. Те копаят пясък, пръст, или други материали и да ги зареди върху транспортьори или в камиони за транспорт на други места. Те могат също така да се движат материал в затворено пространство, като строителна площадка. Операторите обикновено получават инструкции от работници по места чрез сигнали с ръце или радиостанции. Повечето от тези оператори работят в строителството или минната промишленост.

Лебедка и лебедка оператори, наричани още Дерик оператори, контролират движението на платформите, кабели, и клетки, които транспортните работници или материали за промишлени дейности, като изграждане на сграда многоетажна сграда. Много от тези оператори се повиши платформи далеч над земята. Операторите регулират скоростта на оборудването на базата на нуждите на работниците. Много работа в производство, минно дело, и добивни индустрии.

оператори Индустриални камионите карат камиони и трактори, които се движат материали около складове, дворове за съхранение, или работни обекти. Тези камиони, често наричани мотокари, имат механизъм и вилици повдигане, което ги прави полезни за преместване на тежки и големи обекти. Някои оператори промишлени камионите карат трактори, които дърпат ремаркета, натоварени с материал около фабрики или складове.

Подземни оператори добив товарни машини зареждат въглища, руда и други скали върху совалки, коли на мините, или транспортьори за транспортиране от една мина на повърхността. Те могат да използват електрически лопати, подемни машини, оборудвани с стъргалки или лъжички, и автоматични оръжия за събиране, които се движат материали върху конвейер. Операторите също карат своите машини по-навътре в мината, за да събере повече материал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *